web templates free download

Yhdistys tiedottaa

tässä tiedotamme tärkeimmät asiat ja uusimmista sivujen päivityksistä!

Mobirise

Hyvä jäsen!


Yhdistys jatkaa toimintaansa ja menossa on jo 49. toimintavuosi. 

Edelleen kaipaamme jäseniltämme toiveita, millaista toimintaa kaivataan ja miten jäsenistön aktiivisuutta voitaisiin lisätä. Kerro siis rohkeasti, mitä toivoisit omalta paikallisjärjestöltäsi. Pyrimme jatkamaan toimintaamme aktiivisena, että jokainen voi osallistua siihen oman kiinnostuksen mukaan. Painopisteenä tänä vuonna on yhdistyksessämme liikunta liiton teemavuoden mukaan. Teemavuoden innostamina esittelemme sinulle tässä tiedotteessa yhden liikuntamuodon Petanque:n ja sen harrastajan Hallitusjäsenemme Joni Jatkosen.  (löytyy ketä me olemme sivun alalaidasta)

Kiitos, että olet mukana ja menestyksellistä vuotta sinulle ja läheisillesi toivoen! 

Kemusin hallituksen väki


Jäsenkirje on luettavissa myös sivujemme kautta.

Mobirise

26.9.2019

Tourujoen yö tulee taas! Lauantaina 28.9 Mataran alueella järjestettävässä tapahtumassa on menossa mukana perinteiseen tapaan myös KEMUSI. Tervetuloa siis teltallemme kuulemaan yhdistyksen kuulumiset. Myynnissä myös arpoja sekä muuta mukavaa

Tourujoki-salissa klo 18.15-19.00 on tarjolla runohetki puheenjohtajamme Maijan matkassa. Istahda siis hetkeksi pitkän tien kulkeneelle äidille, mummolle ja isomummolle tärkeiksi tulleiden elämänmakuisten runojen äärelle.

------------------------------------------------------------------

5.9.2019

Huomio sinä Jäsenemme Olisitko kiinostunut, jakamaan munuais-ja maksatietoutta / kertomaan yhdistyksemme toiminnasta? Kaipaisimme vapaaehtoisia 10.10.2019 klo 9-10.30 ja 13-14.30 Matarassa (Matarankatu 6) järjestettäväää matka halki mataran suunnistukseen, jossa on esillä matarassa toimivia yhdistyksiä. Jos kiinnostuit, laita viestiä yhdistyksemme sähköpostiin kemusiry@outlook.com

PS. tulossa myös muitakin tapahtumia joihinka kaipaisimme lisäkäsiä!

--------------------------------------------------------------------

5.9.2019 

KEMUSI on mukana Jyväskylän OLKA-toiminnassa!

--------------------------------------------------------------------------------

TULOSSA KESÄTEATTERI 24.8.2019  RÄNSSIN KIEVARISSA ESITYKSENÄ "KUKA SOITTAA SIR?"

Tapahtuma alkaa klo 12.00 ja ruokailu on klo 13.00. Esitys alkaa klo 15.00

Tapahtuman hinta on jäsenillemme 30€ ja ei-jäsenille 48€ Hinta sisältää lipun, sekä ruoan. Ilmoittautumiset Anja Ahoselle mieluiten sähköpostilla kaktus@luukku.com 15.8.2019 mennessä, toimi nopeasti, sillä lippuja on vain rajoitetusti.

https://www.ranssinkievari.fi/kesateatteri

----------------------------------------------------------------------------------

4.6.2019
Hallituksen yhteistietoja päivitetty ja kokoonpanoa muutettu.

5.3.2019
Yhdistyksen tapahtumakalenteria on päivitetty, pistä kalenteriisi ylös tapahtumiemme päivämäärät ja tule mukaan viettämään antoisia hetkiä kanssamme ja jutellaan yhdessä. 

14.3 Maailman munuaispäivä, meidät tapaat Keski-suomen keskussairaalan Pääaulassa, Dialyysiosastolla sekä Sisätautipolilla/munuais- ja maksapoliklinikalla. 
15.3 Tule treffeille klo 15.00 alkaen! Yhdistys järjestää kaikille jäsenilleen kahvitreffi- tapaamisen, Sepän-keskuksessa Jyväskylässä. Tapaamme aulatilassa, jossa olisi tarjolla kahvia/teetä ja pientä purtavaa tulijoille. Tule mukaan tapaamaan muita jäseniämme, hallituksen väkeä, juttelemaan ja tutustumaan sekä kertomaan mitä haluat toiminnaltamme. 
Tapaamisiin osoitteessa Kyllikinkatu 1,40100 Jyväskylä.  25.4 klo 18.30 Sepänkeskuksessa kokoustila MOLEKYYLI:ssä. Kyllikinkatu 1, 40100 Jyväskylä. Keski-Suomen munuais-ja maksayhdistys KEMUSI ry pitää sääntömääräisen vuosikokouksen   Olet tervetullut paikalle! Kahvitarjoilu. 
5.3.2019 Uusi sivu lisätty "Ketä me olemme"-sivu, sieltä löytyy vielä toistaiseksi pari tarinaa. Varapuheenjohtaja Maija Piitulainen kertoo yhdistyksen toiminnasta ja sen tarkoituksesta, sekä Joni Jatkonen kertoo lempiharrastuksestaa Petanquesta, se että kuinka hänestä tuli pihapelien harrastaja. 
28.2.2019 Jäsenetu- tietoja päivitetty ja lisätty uusia "jäsenedut- sivuilla" Uudet edut ovat merkitty [uusi] tai niitä on päivitetty [päivitetty] ao-merkein. 
30.1.2019 Kuntokuu tulee taas! Helmikuussa vietetään taas  Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n järjetämää harrasteliikuntakampanjaa Kuntokuun ajan liikuntasuorituksia voi merkitä joko paperiseen tai sähköiseen e-kuntokorttiin. Kaikkien kuntokortin täyttäjät osallistuvat kuntokuu-arvontaan  Hae sis oma paperinen kuntokorttisi meiltä toimistolta tai rekisteröidy osoitteessa https://www.kuntokuu.fi/kuntokortti ja täytä siellä sähköistä kuntokorttia. Jos tahdot saada paperisen kuntokortin toimistoltamme soita Anja Ahoselle numeroon 040 736 3045 

22.1.2019 / päivitetty 28.2.2019  
HEI JÄSENEMME!  Kiinnostaisiko sinua lipasvahtina toimiminen äänestyspaikoilla? KEMUSI osallistuu pieni-ele vaalikeräykseen äänestyspaikoilla  ennakkoäänestysaikoina 3 - 9.4.2019 ja varsinaisena äänestyspäivänä su.14.4.2019. Jos sinulla on aikaa ja halua toimia yhdistyksemme edustajana lipasvahtina jonkin alueemme äänestyspaikoissa niin ota yhteyttä meihin ja ilmottaudu !  Alueiden vastuuhoitajat 

JYVÄSKYLÄ - Anja Ahonen
040 736 3045 / kaktus@luukku.com 

LAUKAA -Tarja Al Hanan 
044 322 7562 / tarja.alhanan@hotmail.com

ÄÄNEKOSKI-KONNEVESI - Maija Piitulainen
040 750 3950 / maija.piitulainen@pp.inet.fi

KARSTULA - Heidi Lehto
050 592 4398 / heidi.j.lehto@gmail.com

JÄMSÄ - Tuula Tikka
040 035 8538

VIITASAARI - Marjaana Kotilainen
050 496 2031 / kotilainen.marjaana@gmail.com

Tarkemmat tiedot yhdistykselle tulevistä äänestyspaikoista ja ajankohdista tulevat myöhemmin ja niistä tiedotetaan. Myös muiden alueiden äänestysasioiden vastaavien tiedot päivitetään myöhemmin.

2.1.2019 Sivuja on hienosäädetty ja tehty pieniä rakenteellisia muutoksia, esim. Jäsen-osioon, sekä tapahtumakalenteria on uudistettu!

Menneet yhdistyksen ajankohtaiset päivitykset vuonna

2018

________________________________________

20.12.2018

Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistys ry. toivottaa kaikille jäsenilleen oikein hyvää ja rauhallista joulua, sekä onnellista vuotta 2019!
_________________________________________
20.11.2018
Jos tulet paikanpäälle omalla autolla, käythän pyytämässä Hotelli Alban vastaanotosta pysäköintiluvan. Pysäköintiluvalla saat jättää autosi maksutta Alban pihaan parkkiin!
-----------------------------------------------------------------
30.10.2018
Muista ilmoittaa pikkujouluihin ilmoitautuessa Anjalle myös mahdolliset erityisruokavaliostasi.
-------------------------------------------------------------------
17.10.2018
Päivitetty ja korjattu linkkejä, sekä uusia tulevia tapahtumia on päivitetty
____________________________________________
TIEDOTE 17.10.2018
Vaaliton keräys on käynnissä kotimaan vammaisyhdistysten hyväksi Äänestyspaikoilta tuttu lahjoitus vammaistyölle onnistuu, vaikka maakuntavaaleja ei nyt olekaan. Pieni ele -keräys järjestetään maakuntavaalien suunniteltuna ajankohtana 17.-28.10., vaikka vaalit siirtyivätkin keväälle. Valtakunnallisten vaalien äänestyspaikoilla on kerätty varoja kotimaan vammais- ja terveystyölle jo vuodesta 1907 lähtien.
Vaalittomalla keräyksellä Pieni ele muistuttaa, että lahjoittaminen onnistuu muutenkin kuin käteisenä keräyslippaaseen.
Keräykseen voi osallistua mobiili- tai verkkomaksulla: lahjoittamalla haluamansa summan MobilePay:lla numeroon 53834, Pivolla numeroon 050 4488 242 tai verkkolahjoituksena osoitteessa https://verkkolahjoitus.pieniele.fi.
Lahjoitukset käytetään 17 mukana olevan järjestön kautta esimerkiksi kuntoutukseen, sopeutumisvalmennukseen ja apuvälineisiin. Pieni ele -keräyksen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä paikallisyhdistyksineen:
Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, FDUV, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Sydänliitto
Järjestöihin kuuluu yhteensä noin 400 000 jäsentä.
Keräyksen tarkoitus on, etteivät vammaiset ja pitkäaikaissairaat ihmiset jää haasteidensa kanssa yksin. Pieni ele on suuri turvaverkko.
--------------------------------------------------------------------------------------

Suomalaiset haluaisivat luovuttaa munuaisen läheiselleen
Suomalaisten mielestä myös muun kuin aivan lähiomaisen tulisi voida luovuttaa munuaisensa, selviää liiton teettämästä tuoreesta kyselystä. Sote-uudistuksen jalkoihin jäänyt kudoslakimuutos antaisi myös serkulle tai hyvälle ystävälle mahdollisuuden auttaa läheistään. Uutta munuaista odottaa yli 450 ihmistä. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula.

Yli 450 ihmistä odottaa Suomessa pääsyä munuaisensiirtoleikkaukseen. Viime vuonna uuden munuaisen sai 240 ihmistä. Kaikki eivät ehdi saada uutta elintä ajoissa. Elinsiirtojen määrää rajoittaa jatkuva pula siirtoon soveltuvista elimistä.
Terve, täysi-ikäinen ihminen voi luovuttaa toisen munuaisensa läheisensä sairauden hoitoon. Suomen laki kuitenkin antaa käytännössä vain vanhemman tai sisaruksen sekä samassa osoitteessa asuvan puolison toimia luovuttajana.
Munuais- ja maksaliitto, elinsiirtolääkärit ja erikoislääkäri kansanedustaja Sari Tanus (kd) ovat vaatineet lain muutosta niin, että munuaisen voisi luovuttaa myös esimerkiksi täti, serkku tai jopa hyvä ystävä. Liiton teettämässä gallupkyselyssä suurin osa suomalaista (83 %) kannattaa lain muutosta. Vain kaksi suomalaista sadasta vastusti sitä, mutta joka kuudes (16 %) oli vailla mielipidettä. Kantar TNS toteutti tutkimuksen syyskuussa 2018. Liiton vuotta aikaisemmin tehdyssä kyselyssä 87 prosenttia olisi myös valmis tositilanteessa auttamaan läheistään luovuttamalla munuaisensa.
Tanus teki lakialoitteen kudoslain muutoksesta jo kesällä 2016. Aloitteen allekirjoitti 116 kansanedustajaa. Tämän vuoden alussa hallitus antoi esityksen uudesta kudoslaista eduskunnalle. Lain piti tulla voimaan elokuun alusta, mutta sen käsittely on jäänyt sote-uudistuksen jalkoihin.

– Laki ei saa olla esteenä parhaalle hoidolle, mikä tässä tapauksessa vielä säästää yhteiskunnan verovaroja. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ei saa jyrätä alleen kaikkea muuta. Monet odottavat kiihkeästi munuaisen luovuttajaa. Osalla sopiva luovuttaja on jo tiedossa, kunhan vain lakimuutos mahdollistaisi luovutuksen, Tanus sanoo.

Munuaisen luovutus on turvallinen toimenpide huolellisesti tutkitulle luovuttajalle. Ihminen pärjää hyvin myös yhdellä munuaisella. Jäljelle jäänyt munuainen pystyy parantamaan toimintaansa niin, että se vastaa normaalia kahden munuaisen toimintaa. Munuaisensiirtoa tarvitseva saa elävältä luovuttajalta tutkitusti terveen munuaisen ja leikkaus voidaan tehdä ennalta suunniteltuna ajankohtana, jolloin vältytään pitkältä ja epävarmalta odotusajalta. Siirre alkaa toimia yleensä välittömästi ja sen ennuste on parempi.

– Munuaisensiirto parantaa merkittävästi elämänlaatua vapauttamalla saajansa dialyysi- eli keinomunuaishoidosta. Se antaa mahdollisuuden viettää normaalia elämää. Onnistuneen siirron jälkeen moni palaa takaisin työhön, Munuais- ja maksaliiton toiminnanjohtaja Sari Högström sanoo.
-----------------------------------------------------------------
12.6.2018
Sivuja päivitetty;
Tapahtumakalenteria päivitetty syksyn tietokonekurssin, sekä kesätapahtuma kutsu lisää aiheesta "Tapahtumat"
----------------------------------------------------------------
14.4.2018
Sivuja päivitetty; Tapahtumakalenteria päivitetty, " KUTSU
Keski-Suomen munuais- ja maksayhdists KEMUSI ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään perjantaina
27.04.2018 klo.17.00 alkaen Matarankatu 4 kokoustila ratamossa.
Käsittelemme kokouksessa sääntömääräiset vuosikokousasiat
Tervetuloa!
__________________________________________
21.2.2018
Sivuja päivitetty; Yhdistyksen säännöt on luettavissa Jäsen-sivustolta.
uusia tapahtumia on lisätty Tapahtumat-sivuille!
-----------------------------------------------------------------
26.1.2018
Sivuja päivitetty; uusi liiton kirje on luettavissa Jäsen-> jäsenkirje
------------------------------------------------------------------
15.1.2018
Sivuja päivitetty; tulevia tapahtumia on lisätty "Tapatumat"-osioon.
Uusi jäsenkirje 1/2018 on luettavissa nyt sivuiltamme. Jäsenetuihin tullut pieniä muutoksia; mm. Laajavuoren kylpyläetuihin on tullut hintamuutoksia, jotka ovat nähtävissä "Jäsenedut"-sivulta
--------------------------------------------------------------------
9.1.2018
Uudet sivut ovat ilmestyneet
Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistyksen kotisivut ovat saaneet uuden ilmeen ja osoitteen, uusi osoiteemme on nyt www.kemusi.fi