Yhdistysksen vuosi 2024 on 54. toimintavuosi. 

[Uusi jäsenlehti on luettavissa 1/2024] (uusi)
Sähköinen mobiilikortti

Olemme siirtyneet mobiilijäsenkorttiin. Mobiilikorttiin pääsee linkistä https://oma.muma.fi tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville oma.muma.fi (huom. älä laita eteen www) joko älypuhelimella tai tietokoneella. Kustannusteknisistä syistä laskun mukana ei tule enää paperista jäsenkorttia. Laskussa on ohje mobiilijäsenkortin käyttöön ottamisesta.

Mobiilijäsenkortin käyttöönotto edellyttää, että jäsenellä on rekisterissä on toimiva sähköpostiosoite. Mikäli näin ei ole, jäseniä pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa joko liiton jäsenpalveluun jasenpalvelut@muma.fi tai suoraan omaan yhdistykseen kemusiry@outlook.com Mikäli jäsen edelleen haluaa tulostetun paperisen jäsenkortin, pyydetään häntä olemaan yhteydessä liiton jäsenpalveluun. Pelkän jäsennumeron takia jäsenkortti ei kuitenkaan ole välttämätön, jäsennumero löytyy myös laskusta.

Jäsen

Jäsenasioista vastaa Joni, johon voit olla suoraan yhteydessä osoitteeseen joni.jatkonen@outlook.com, Jonille voit ilmoittaa muuttuneen sähköposti,- ja muut osoitteenmuutokset.
 
Myös https://oma.muma.fi kautta voit käydä muuttamassa tietojasi, ilmoita meille ajankohtaiset yhteystiedot. (Tämä vaatii toimiakseen toimivan sähköpostiosoitteen).

Erityisesti sähköpostiosoitteesi/puhelinnumero. Näin voimme varmentaa, että saat kaiken postin yhdistykseltä. Jäseneksi on tervetullut jokainen toiminnasta kiinnostunut: munuais- ja maksasairauteen sairastunut, elinsiirtoa odottava tai sen saanut, heidän läheisensä, munuaisensa luovuttanut, hoitohenkilöstö ja kaikki muut halukkaat.

Lähetämme jäsenkirjeemme sähköpostiin kaikkille niille, joiden sähköpostiosoite on tiedossa, mikäli et ole sitä saanut syystä tai toisesta,
tarkistathan roskapostikansiosi sähköpstistasi. Mikäli sähköpostiosoitteesi on muuttunut, niin ilmoitathan siitä yhdistykselle. 

Kemusi toivottaa

Pysykäämme terveenä ja pidetään toisistamme huolta toivottaa sinulle ja läheisillesi KEMUSI:n Hallitus

Tarja, Joni, Ulla, Maija,  Heikki, Sirkka, Tiina, Sari Marko, Anne ja Harri

KALENTERI

Yhdistyksellä on olemassa nyt tapahtumakalenteri josta näkee kaikki tulevat tapahtumat ja ohjeet ilmoittautumiseen. Tiedot tulevat edelleen jatkossakin kotisivuille, facebook, instagram, sekä sähköpostin välityksellä.

kalenterin näet tästä
(avautuu erilliseen ikkunaan)

Potilaan oikeudet

"POTILAALLA ON OIKEUS saada hyvää terveyden- ja sairaanhoitoa. Potilaan ihmisarvoa, vakaumusta ja yksityisyyttä on kunnioitettava. Terveyspalveluita on annettava yhdenvertaisesti niin, että ihmisiä ei aseteta ilman hyväksyttävää perustetta eri asemaan esimerkiksi iän, terveydentilan, vammaisuuden tai asuin- paikan perusteella" 

Lähde; Valvira

Potilaan oikeudet (PDF) 
(Valviran suomenkielinen esite)

[uusi]


Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuun voi saada alennusta

Hyvinvointialueen on alennettava tai jätettävä perimättä
• sosiaalihuollon palveluista määrätty maksu

• tulojen mukaan määräytyvä terveydenhuollon maksu, jos periminen vaarantaa asiakkaan tai hänen perheensä toimeentulon tai lakisääteisestä elatusvelvollisuudesta huolehtimisen.

Hyvinvointialue voi halutessaan alentaa tai jättää perimättä myös tasasuuruisen terveydenhuollon maksun, mutta
laki ei tähän velvoita. Tasasuuruiset maksut kerryttävät terveydenhuollon maksukattoa (762 € vuonna 2024).

Lisätietoja maksuasioista löydät 
pdf-tiedostosta


POTILAAN HOITOON TAI KOHTELUUN LIITTYVÄ
MUISTUTUS

Sosiaali- ja terveyspalveluissa tavoitteena ovat asiantunteva ja luotettava hoito sekä ystävällinen palvelu. Jos olet kokenut, että sinua tai potilaana ollutta läheistäsi on hoidettu tai kohdeltu epäystävällisesti, on sinulla oikeus tehdä asiasta muistutus.

Muistutuksen tekeminen perustuu potilaslakiin


Mikäli et saa tyydyttävää vastausta ja haluat tuoda esiin näkemyksesi hoidon laadusta tai kohtelusta, voit tehdä kirjallisen muistutuksen potilaslain perusteella (Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 17.8.1992/785). 

Lain 10 §:n mukaan ”Terveyden- tai sairaanhoitoonsa tai siihen liittyvään kohteluun tyytymättömällä on
oikeus tehdä muistutus terveydenhuollon toimintayksikössä terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle. Muistutukseen on annettava ratkaisu kohtuullisessa ajassa sen tekemisestä. Muistutuksen teko ei rajoita potilaan oikeutta kannella hoidostaan tai hoitoon liittyvästä kohtelustaan terveyden- tai sairaanhoitoa
valvovalle viranomaiselle.

Lomakkeen saat tästä (tämä lomake on Keski-Suomen hyvinvointialueen oma lomake)

Tärkeitä lomakkeita HYVAKS


lomakkeisiin pääset tästä (nämä lomakkeet on Keski-Suomen hyvinvointialueen lomakeita) vastaavia voit kysyä omalta hyvinvointialueeltasi!

Mobirise
Mobirise

 
Mobirise

Mobirise

Mobirise

14.5.2024

Maksaterveyttä ja päihteitä käsittelevä tietokonepeli haastaa nuoria pohtimaan valintojaan. Peliä voi pelata maksutta ja ilman rekisteröitymistä.

Peliin pääset liiton sivujen kauttaMobirise

21.4.2024

Jäsenetuna voit käydä nyt nauttimassa lounasta noutopöydästä 8€ /hlö Jyväskylän kauppakadulla sijaitsevassa Kebab Housessa 
Kauppakatu 14 Jyväskylä

Alennuksen saat kassalta näyttämällä sähköistä jäsenkorttiamme osoitteesta oma.muma.fi

Sinulta kysytään käyttäjätunnusta, joka on joko sähköpostiosoitteesi tai jäsennumerosi, sekä salasanaa.

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla sinun tulee tilata uusi salasana mikäli et ole aiemmin käyttänyt palvelua.  Tilaa uusi salasana -linkistä. Salasanan tilaaminen vaatii toimivan sähköpostiosoitteen rekisteristä ja mikäli et pysty tilaamaan uutta salasanaa, ole yhteydessä liittoon

jasenpalvelut@muma.fi.


Mobirise

21.4.2024

Kevätretki Kuopioon

Lähde mukaan keväiseen Kuopioon kanssamme lauantaina 25.5
Tehdään yhdessä monipuolinen reissu. Käydään tutustumassa Kuopion Ortodoksikirkkomuseo RIISAAN opastetuin esittelykierroksin, kahvitellaan Kuopion torilla, tavataan Pohjois-Savon munuais- ja

maksayhdistyksen väkeä yhteisellä risteilyllä Kallavedellä sekä lounasta nauttien!

Mikäli aikaa ja voimia riittää pysähdys Matkus- matkakeskuksessa mahdollista ennen paluuta Jyväskylään…

Sitoava ilmoittautuminen ja maksut 10.5.2024 mennessä, ilmoittautuminen osoitteeseen kemusiry@outlook.com tai soitto tai viesti Tarjalle numeroon 044 322 7562 matkan hinta jäseneltä 25€ EI-jäsenhinta 50€
Peruuttaminen lääkärintodistusta vastaan.

FI 11 5290 02400 84002 Maksaessasi kirjoita viestikenttään Kemusi Kuopio 2024 Nimi Ja Sukunimi

Aikataulu: Lähtö klo 8.00 Mataran pihasta paluu Mataran pihaan noin 20.00 riippuuen käydäänkö Matkus- Matkakeskuksessa

Mobirise

21.4.2024

Vuosikokous pidettiin 20.4. Matarassa Matarasalissa. Hallituskokoonpano hieman muuttui, mutta pääsääntöisesti kokoonpano pysyi hyvin pitkälti samana. Puheenjohtajistona jatkavat Tarja ja Joni
Mobirise

27.3.2024

Yhdistyksen vuosikokous järjestetään 20.2024 klo 11.00 Matarasalissa 

Käsitellään sääntömääräiset asiat

Lämpimästi tervetuloa
!

Mobirise

6.12.2023

SCANDIC VAPAA-AJAN KYLPYLÄEDUT 2024 Keski-Suomen Munuais- ja
Maksayhdistys Ry
Scandic Aulanko, Scandic Eden Nokia ja Scandic Laajavuori tarjoavat Jyväskylän yhdistyksenne jäsenille vapaa-ajan kylpyläedun:

20% alennus kylpylöiden kertalipuista (aikuiset, lapset ja alennusryhmäläiset) kaikkina viikonpäivinä (pois lukien sesonkiajankohdat*)
etu on henkilökohtainen ja saatavilla kylpylän vastaanotossa henkilö- tai jäsenkorttia näyttämällä
etua voi hyödyntää itselleen ja yhdelle (1) samaan perheeseen kuuluvalle seuralaiselle
etua ei voi yhdistää muihin etuihin tai alennuksiin
*Sesonkiajankohdat: 25.12-6.1, vkot 8-9, pääsiäinen, heinäkuu ja vkot 42-43


Lisäedut Scandic Laajavuori
Kuntosali

¤ Sisältyy kylpylälipun hintaan
¤ Keilaus -20 % normaalihinnoista

Hieroja- kuntohoitaja Jari Pilkkakangas
¤ -10 % normaalihinnoista

Huonepakopeli
 -10% pelin loppusummasta

Mobirise

28.11.2023

Ensivuoden kelan kursseille voi hakea jo nyt, esim. Kruunupuistossa Punkaharjulla on elinsiirronsaaneille kaksi kurssi yksi keväällä ja toinen loppukesästä.

12.2,- 16.2.2024
12.8,- 16.8.2024

Kuntoutukseen kuuluu majoitus 2 hh täysihoidolla. Kelan kuntoutus on osallistujille maksutonta ja Kelasta voi saada kuntoutusrahaa ansionmenetyksestä sekä korvauksia matkakuluista.

Ajantasaiset kurssiajankohdat löydät osoitteesta kela.fi/kuntoutuskurssihaku. Voit hakea Kruunupuistossa järjestettävät kurssit kurssinumerolla.

Lisätietoja elinsiirron saaneiden sopeutumisvalmennuskurssiin liittyen

Lue lisää 

Mobirise

7.11.2023

Jyväskylässä Scandic Laajavuoressa järjestetään lauantaina 2.12.2023 lapsiperheiden oma tapahtuma. Sinne saa jo ilmoittautua mukaan! 

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille lapsiperheille joissa joko aikuinen tai lapsi sairastaa munuais- tai maksasairautta tai hänelle on tehty elinsiirto. Myös rakkoekstrofiaa, vaativaa suolistosairautta ja nefroottista oireyhtymää sairastavat lapset perheineen ovat tervetulleita mukaan.

Tapahtuma on osallistujille maksuton. Matkakulut jokainen osallistuja maksaa itse. Jos hakijoita on enemmän kuin paikkoja, niin ovat ensikertalaiset etusijalla.

Ohjelma alkaa klo 14.00 tutustumisella, jonka jälkeen kylpemistä kylpylässä oman perheen kesken. Klo 16.30 päivän päätteeksi kokoonnutaan yhteiseen ruokailuun. Päivän vetäjinä toimivat vapaaehtoiset Aino Päivärinta ja Mari Mäenpää.

Lisätietoja liiton kotisivuilta

Mobirise

 12.10.2023

22.10.2023 oleva Liikuntapäivä Hutungissa on peruttu liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Mobirise

28.9.2023

Etsitkö uutta harrastusta tai mahdollista liikuntamuotoa jota haluaisit aloittaa. 

Yhdistyksemme kuuluu Paraolympiakomiteaan, josta jokainen vammaisryhmä tai esteellinen henkilö voi käyttää paraolympian palveluita.

Paraolympian sivuilta sinulla on mahdollisuus löytää oman kuntasi harrastusseura ja yhteystiedot, johon voit olla yhteydessä ja sopia aikatauluihisi sopivaa  liikuntaohjausta tai opettamista uuden harrastuksen merkeissä!

Harrastuslajivalikoima on erittäin runsas!
Löydä oma seura  - palveluun on koottu urheiluseurat, yhdistykset, kuntien ryhmät ja yksityiset palveluntarjoajat, joilla on valmiuksia ottaa toimintarajoitteisia liikkujia mukaan toimintaansa. Palvelusta voi hakea toimijoita esimerkiksi lajin ja sijainnin perusteella. Harrastuksen pariin löytäminen on helpompaa, kun tarjonta on koottu yhteen paikkaan.

Paraolympiakomitean harrastusseurojen haku


Mobirise

18.9.2023

Uusi jäsenlehti 2/2023 on ilmestynyt, Jäsenlehden voit lukea tästä

Mobirise

12.9.2023

 Jyvässeudun invalidit ry järjestää yhteiskuljetuksen yhdistyksemme kanssa  11.11.2023 apuvälinemessuille Tampereelle

Tapahtuma esittelee laajasti ja monipuolisesti apuvälineet liikkumiseen, kommunikointiin, kotiin ja työhön, ammattilaisille ja apuvälineiden käyttäjille. Kuntoutus ja esteettömys ovat erottamaton osa tätä kokonaisuutta.

Tutustu messujen ohjelmistoon
https://apuvaline.expomark.fi/

Hinta myös meidän jäsenille 15€ ja ei jäsenille 30€

Mobirise

4.9.2023

Keski-Suomen Astma- allergiayhdistys järjestää kaikille avoimen luennon pitkäaikaissairaan sosiaaliturvasta Ke 4.10. 17.30 - 19.30

Kortteli klumi, Vapaudenkatu 48-50 Jyväskylä

www.allergia.fi/tapahtumat

Tapahtuman mainos (pdf)

Mobirise

2.9.2023

KYLLÄ elinluovutukselle on mukana JYP-Kärpät jääkiekko-ottelussa lauantaina 7.10.

Tule mukaan ständille jakamaan tietoa ja elinluovutuskortteja. Työn lomassa ehtii seuraamaan otteluakin. Ilmoittaudu mukaan 050 5498 146, Tuula Makkoselle


Kemusi myös näkyvästi esillä 

Mobirise

13.8.2023

Lähde yhteiselle päiväretkelle hyvinvointipäivään Ikaalisiin

Kemusi ry järjestää kaikille jäsenille & perheenjäsenille Päiväretken yhteiskuljetuksella ikaalisiin Munuais- ja maksaliiton järjestämään valtakunnalliseen hyvinvointipäivään lauantaina 9.9.2023

Lähtö Mataran pihasta klo 8.00
Paluu Mataraan n. klo 20.00

Mikä hyvinvointipäivä?

Koko järjestön perinteinen valtakunnallinen hyvivointipäivä järjestetään Ikaalinen Spa & Resort Pirkanmaalla.
Hyvinvointia vapaaehtoisuudesta- teemavuoden päätapahtuma on leppoisa ja rento, täynnä iloisia kohtaamisia, hyvää ruokaa unohtamatta.

Hyvinvointia tukevaa ohjelmaa, hyvää ruokaa, mahdollisuus tavata jsenistöä eri puolelta Suomea ja tutustua, liiton henkilökuntaan. Liikuntaa, tietoiksuja, leikkimielisiä kilpailuja ja toimintapisteitä kaiken ikäisille.

Ilmoittautuminen 25.8.2023 mennessä

joni.jatkonen@outlook.com tai txt-viestitsen nro. 040 831 6173
Ilmoita Nimi & Sukunimi

Maksut

25.8.2023 mennessä yhdistyksen tilille

Keski-Suomen munuais- ja maksayhdistys ry
FI 11 52900 2400 840 02

Maksaessasi muista kirjoittaa viestikenttään Etunimi & Sukunimi ja Ikaalinen

Aikuiset 20€
Lapset 10€


Hinnat sisältävät kuljetukset Jyväskylästä Ikaalisiin ja takaisin, muu tapahtuma on maksuton, kylpylää lukuunottamatta (Kylpylä 12€, maksetaan erikseen Ikaalisessa) jos haluaa siellä käydä.


Tervetuloa mukaan hyvinvointipäivään!

Mobirise

22.6.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella voi tehdä Omapalvelun kautta huoli-ilmoituksia tai yhteydenottoja nyt myös Hankasalmen, Jämsän, Laukaan, Muuramen ja Petäjäveden asukkaista

Hyvaks- tiedote (pdf)

Mobirise

17.6.2023

Olemme liittyneet nyt myös instagramiin, ota tili seurantaan, sieltä näet ajankohtaisista tapahtumista tietoa ja tiedotteita

instagarm.com/kemusi_ry

Mobirise

14.6.2023

Sosiaaliturvan tarkistuslista 2023

Tässä liiton eduvalvojan Maria Ruuskasen päivittämä sosiaaliturvan tarkistuslista, josta näkyy, mitä erilaisia tukia on olemassa, mikä taho niitä myöntää sekä yhteystietoja. Mm. Kelan tukien tämänhetkiset euromäärät, puhelinnumeroita ja verkkosivuosoitteita, mistä saa lisätietoja sekä muita hyödyllisiä linkkejä käyttöönne. Tästä voi olla apua, jos haluaa kartoittaa mitä erilaisia mahdollisuuksia eri elämäntilanteissa voisi olla.


Tarkastuslistan saat tästä

Mobirise

KESÄTEATTERIPÄIVÄ 23.7.2023

Yhdistys järjestää kesäteatteri päivän Ränssin kievarissa 23.7.2023  Näytelmänä tänä vuonna on "Rovaniemen Markkinnoilla"

Esitys klo 15.00 ja ruokailu klo 17.00

Ilmoittautuminen 30.6.2023 mennessä
joni.jatkonen@outlook.com tai tekstiviestitsen nroon 040 831 6173
Ilmoita Nimi & Sukunimi ja mahd.ruoka-allergiat.

Hinnat

Jäsen 25€
Ei-jäsen 55€
lapsi jäsen 4-12v 10€
Ei-jäsen (lapset) 27,50€

Maksu 15.7.2023 mennessä yhdistyksen tilille FI11 52900 2400 840 02

Maksaessasi, kirjoita viestikenttään Nimi & Sukunimi ja Teatteri2023

Mainos

Mobirise

8.5.2023


 Rasvamaksaepidemia uhkaa suomalaisia – Maksaviikkoa vietetään 8.–12.5.


Rasvamaksa on uusi kansantauti. Sen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa tärkeintä ovat elintavat. Munuais- ja maksaliito muistuttaa Maksaviikolla 8.–12.5., että rasvamaksa sairastavaa ei saisi syyllistää eikä jättää diagnoosin jälkeen yksin.

Lue lisää aiheesta

Mobirise

2.5.2023

Muista maksaa Maksaviikolla 8.–12.5.

Maksalla on yli 500 tehtävää. Ilman maksaa ihminen ei tule toimeen. Maksan hyvinvointia kannattaa miettiä edes kerran vuodessa Munuais- ja maksaliiton järjestämällä Maksaviikolla 8.–12.5. Helpointa maksasta on huolehtia terveillä elintavoilla.

Lisää maksaviikon tapahtumista ja aihesita voit lukea liiton sivuilta.

Mobirise

30.4.2023

Maksaviikon tapahtuma järjestetään Jyväskylässä Matarassa klo 17.00 alkaen.

Tervetuloa, ei ennakkoilmoittautumisia!

Tarjolla pikku purtavaa.

Mobirise

19.4.2023

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään Jyväskylän Matarassa- kokoustila Talvikissa
2 krs. 28.4.2023 klo 16.00 alkaen. 
Käsitellään sääntömääräiset asiat!

Kahvitarjoilu ja pientä purtavaa.

Tervetuloa!

Offline Website Creator